Rijopleiding Rotterdam

Wil je een goede rijopleiding in Rotterdam volgen?

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je ‘even’ het rijbewijs haalt. Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat jij wilt. Wil je binnenkort graag je rijbewijs halen, maar weet je nog niet precies welke rijopleiding het beste bij je past? Kijk dan voor meer informatie over onze rijopleidingen en werkwijze op de pagina wat-voor-rijopleiding.

De beste rijscholen Rotterdam

De beste rijscholen is een organisatie die de consument helpt kiezen voor rijscholen die kwaliteit bieden op het gebied van hun rijopleiding.

Slechts twee criteria bepalen welke rijscholen op debesterijscholen.nl vermeld worden:

 1. Alle vermelde rijscholen scoren een slagingspercentage dat minimaal 10% hoger is dan het gemiddelde percentage. Het CBR publiceert voor iedere regio het regionaal slagingspercentage. Wij vergelijken alle rijscholen met de rijscholen in hun eigen regio. En dus niet met het landelijk gemiddelde. In iedere afzonderlijke regio hebben alle rijscholen te maken met zelfde omstandigheden waaronder examens plaats vinden.
 2. Alle vermelde rijscholen hebben meer dan 50 leerlingen per jaar. Op de CBR site heet dit: minimaal 50 eerste examens. Het slagingspercentage zegt heel veel over de kwaliteit van de rijschool. Maar alleen als dit cijfer gebaseerd is op een groot aantal examens. De consument moet bij zijn keuze voor een rijschool erop kunnen vertrouwen dat het behaalde slagingspercentage uit het verleden ook van toepassing gaat zijn, voor zijn rijopleiding. “In het verleden behaalde resultaten bieden dan wel garantie voor de toekomst”. Bij de rijscholen met weinig examens fluctueert het percentage zeer sterk, zelfs per kwartaal. Verder is het een feit dat het voor een grote rijschool, met meerdere instructeurs, veel moeilijker is om een hoog percentage te halen dan voor de eenmanszaken. Dat betekend dus dat de grote rijscholen met een hoog percentage (+10%) hun organisatie perfect in orde moeten hebben. Dit zal alleen lukken met interne begeleiding, interne cursussen, een uniforme manier van lesgeven door alle instructeurs, de aanwezigheid van een leerplan / lesmethode, professioneel lesmateriaal.

 

– alle gegevens op debesterijscholen.nl zijn gebaseerd op de officiële cijfers van het CBR (rijschoolgegevens.nl)
– de cijfers zijn gebaseerd op het jaar 2015
– debesterijscholen.nl publiceert alleen gegevens tav examens voor de categorie: auto

De op debesterijscholen.nl vermeldde rijscholen mogen zich daarom terecht de beste rijscholen van Nederland noemen. De beste rijscholen Rotterdam  draagt zo bij aan een toename van de kwaliteit van de rijopleidingen.

  Naam (verplicht)

  Straat + Huisnummer (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Aanvragen keuze(verplicht)